Rubriky
Informace

Registrace 2023

Dobrý den Vážení rodiče,

poněkud dávno již je za námi konec kalendářního roku a začátek nového, což pro nás opět znamená platby členských příspěvků a řešení registrace členů v Junáku. Přináším informace ohledně výše těchto příspěvků pro rok 2023. 

Omlouváme se, že letos přicházejí informace výrazně později, než jak jste od nás zvyklí. O to více doufáme, že Vás potěší rozhodnutí nezdražovat. Pro letošní rok tak jsou registrační částky stejné jako loni a i systém slev na více dětí v oddíle se oproti minulému roku nemění. 

Registrační částky jsou pro tento rok nastaveny v následující výši:

● 1. dítě: 950 Kč

● 2. dítě: 850 Kč

● 3. dítě: 750 Kč

Zda má dítě objednaný časopis, či nikoliv na registrační částku nemá žádný vliv.

Vedoucí, kteří vedou kluky na schůzkách, to dělají ve svém volném čase jako dobrovolníci. Abychom to nějak ocenili, dostávají aktivní vedoucí slevu na registraci, která bude stejná jako v minulém roce. Ceny za registraci jsou nastaveny takto:

● vedoucí a rádci (bez časopisu): 710 Kč

● lze přiobjednat zasílání skautských časopisů: 40 Kč/titul

Ti, kteří mají přes Junák zřízené číslo ve skautské telefonní síti, mají navíc poplatek 200 Kč za každé číslo.

Pro lepší přehled o placených částkách jsme stejně jako loni vytvořili přehled, ve kterém najdete částky dle rodin. Přehled také zahrnuje, zda byla platba provedena (aktualizace bude prováděna jedenkrát týdně), můžete si zde tak případně zkontrolovat, že jsme vaši platbu zaznamenali. Přehled najdete na odkaze, který vám byl zaslán e-mailem.

Do kdy registraci zaplatit?

O tom, zda se chcete registrovat nám prosím dejte vědět nejpozději do 26.1.2023. Kdo by se ozval po tomto datu, nebude moct být z technických důvodů registrován. Doporučujeme odpovědět teď na e-mail junior.zlin@skaut.cz

Samotnou platbu registrace prosím proveďte nejpozději do 5.2.2022. Letos zvláště upozorňujeme na to, že pokud by pro někoho bylo zaplacení do tohoto termínu problémem, dejte nám vědět a domluvíme se individuálně na řešení (odložení platby, rozložení do více plateb apod.)

Jak registraci zaplatit?

Registraci je preferováno zaplatit na účet. Platba v hotovosti je možná pouze po předchozí domluvě. 

Pro platbu na účet využijte následující údaje:

Č.Ú.: 27-9031530267/0100, variabilní symbol 452023. Do poznámky prosím uveďte, za koho je platba placena (pro rychlejší dohledání mi také prosím dejte vědět do e-mailu, že bude platba provedena na účet). U sourozenců je možné provést jako jednu platbu (s poznačením všech lidí za koho je placeno v poznámce). Pokud bude někdo potřebovat vystavit doklad pro případné další použití, dejte nám to prosím vědět, nachystáme Vám jej a zajistíme jeho dodání.

Z čeho se registrační částka skládá?

Z celkové vybrané částky bude za každého jedince předáno středisku 800,- (část z těchto peněz je odváděna dále na další jednotky – okres, kraj, ústředí), kde slouží na provozní výdaje střediska (provoz kluboven, nákup střediskového vybavení,…). Zbylá částka poté zůstává v oddílové pokladně pro potřeby hospodaření oddílu (např. nákup vybavení na schůzky, nákup metodických materiálů pro rádce, atp.). Peníze nejsou v žádném případě využívány pro placení vedoucích – všichni vedoucí vykonávají svou činnost dobrovolně ve svém volném čase a nejsou žádným způsobem honorováni. 

Co v rámci registrace členové získají?

V rámci registrace získává každé dítě členskou kartu Junáka s platností na 3 roky (u členů s platnou kartou bude výměna karty v příštích letech). Členská karta je zařazena do sítě karet EYCA, v rámci čeho je možné na ni čerpat různé slevy (evropská obdoba systému karet ISIC). Bližší informace najdete například zde: https://krizovatka.skaut.cz/skautske-benefity/clenska-karta/clenska-karta-prinasi-radu-vyhod

Nadále každý člen v rámci registrace získává skautský časopis, který je zasílán tištěný 5x ročně. Pro registrované členy je také ústředím sjednáno pojištění na akcích.

Zároveň Vám byl informačním systémem zaslán požadavek na aktualizaci údajů, prosíme o jejich kontrolu a případné doplnění.

Věříme v bezproblémové vyřešení registrace stejně, jako tomu bylo v předchozích letech. V případě jakýchkoliv dotazů nebo nejasností se na nás neváhejte obrátit.

Přejeme Vám krásné zimní dny a pevné zdraví. 

Lukáš Lepcio (Junior) a Jakub Žáček (Ezop)